Souraya Hassan van Binti Home – “Ik doe alleen wat mij echt blij maakt”

Mensen inspireren het beste uit hun interieur te halen en dat het interieur een weerspiegeling wordt van wie zij zijn. Dat is het ultieme doel van Souraya Hassan: styliste, fotografe en online onderneemster van Binti Home. Hieronder kom je meer te weten over haar passie voor interieur maar ook tips voor studenten

Wie of wat is jouw grootste inspiratie? 

Ik heb niet per se 1 iemand als inspiratiebron. Ik laat mij heel erg inspireren door een gevoel. Dus als ik een bepaalde stad bezoek, een voorstelling bijwoon of in een restaurant kom waar ze echt aandacht hebben besteed aan de beleving. Waar ik ook echt ontzettend inspiratie van krijg is als iemand heel gepassioneerd is, in zijn/haar beroep, hobby of gewoon over een bepaald onderwerp. Passie vind ik heel inspirerend én motiveren.

“Het is wie ik ben”

Hoe is jouw passie voor interieur ontstaan?

Van kleins af aan al! Ik was altijd al bezig met interieur styling en mijn moeder is ook heel creatief. Zij veranderde vaak mijn kamer dus ik denk dat ik daardoor geïnspireerd ben geraakt haha. Sinds mijn 12e wilde ik interieurarchitect worden, uiteindelijk gekozen voor de allround styling opleiding aan Artemis styling academie in Amsterdam. Ik ben daarna nog wel toegelaten tot de HKU in Utrecht voor interieurarchitectuur maar toch besloten het niet te doen en fulltime te ondernemen. Ik hou van het leren in de praktijk en mijzelf te scholen door middel van cursussen en workshops. Dus dat heb ik gedaan en tot de dag van vandaag voelt dat nog steeds als de beste keuze.

Binti Home 

Souraya heeft sinds 2009 haar eigen bedrijf genaamd Binti Home. Maar waat doet Binti Home nou precies en heeft de naam een betekenis? Souraya: “Binti Home bestaat inderdaad deze maand 11 jaar! Binti is Arabisch voor ‘mijn meisje/mijn dochter’. Het weerspiegelt de persoonlijke benadering in mijn projecten, het is een knipoog naar mijn half Egyptische roots én mijn bedrijf voelt ook echt als mijn meisje, het is wie ik ben! Ik hou mij bezig met alles op het gebied van interieur. Van interieurontwerp en styling van woonhuizen en kantoren tot eventstyling en fotografie voor bedrijven en merken. Ook heb ik een online interieurplatform, bestaande uit een blog, youtube, instagram, pinterest en online shop waar ik dagelijks duizenden mensen inspireer op het gebied van interieurstyling. Mijn doel is om mensen te inspireren het beste uit hun interieur te halen zodat ze blij worden van hun interieur én dat het interieur een weerspiegeling is van wie zij zijn.”

“Ik kan er eindeloos over blijven vertellen”

Wat onderscheidt jou van alle andere interieur stylisten? Wat is jouw specialiteit? 

Ik denk dat ik heel erg bij mijn eigen stijl blijf, in die 11 jaar is het altijd zo gebleven. Daarnaast onderneem ik echt met gevoel. Ik zeg gerust nee tegen een opdracht als het niet goed voelt. Ik doe alleen wat mij echt blij maakt. Daarnaast ben ik een echte ondernemer, ik zie heel vaak nieuwe kansen en ontwikkelingen. Vandaar dat ik naast het ‘gewone ontwerpen’ ook mijn online platform heb opgericht met inspiratievideo’s, blogs en zelfs een online interieur styling cursus om mensen te leren hoe zij hun huis kunnen inrichten. Ik denk dat het allround aspect mij onderscheidt.

Ik vind het ontzettend leuk om in je video’s te zien met hoeveel passie jij je werkt doet. Wat zorgt ervoor dat je dit elke dag weer met zo veel plezier doet? 

Wat lief dankjewel! Ik vind het zo ontzettend leuk om mensen te inspireren met interieur. Ik kan er eindeloos over blijven vertellen omdat je interieur altijd in beweging is. Je groeit en ontwikkelt jezelf en jouw interieur past zich daarop aan. Je interesses veranderen, je raakt geïnspireerd door nieuwe merken en trends. Dagelijks kan ik hiermee bezig zijn!

De ultieme interieur tip voor studenten:

Ga aan de slag met kleur! Een interieur inrichten hoeft niet per se heel duur te zijn.
Start eerst met een kleurenpalet waarmee je wil gaan werken in jouw interieur. Vervolgens kan je meubels shoppen via marktplaats en de Kringloop.
Ik vind houten meubels altijd fantastisch want ik denk meteen: ‘Die kan ik een kleur geven!’. Simpelweg even schuren en je kan het meubelstuk elke kleur geven die je wil. Op die manier kan je een uniek, stijlvol én betaalbaar interieur creëren.

Welke samenwerking vond je tot nu toe het gaafst? 

Ik ben heel erg dankbaar voor alle projecten die ik heb mogen doen. Heel erg blij word ik van de jarenlange samenwerking met Flexa waar voor ik video’s maak, blogs schrijf en een aantal jaar (een gedeelte van) de stand op de vtwonen en designbeurs heb mogen inrichten. Maar ook het inrichten van het Juke kantoor bij Radio538/Talpa was een ontzettend tof project!

Daily routine 

Heel wisselend. Sinds ik moeder ben deel ik mijn tijd flexibel in om zoveel mogelijk bij Younes (nu 1,5jaar) te kunnen zijn. Ik werk 3 dagen per week overdag en de rest in de avonduren. De andere tijd deel ik flexibel in, ga ik op pad en geniet ik van mijn dag. Er is op zich niet heel veel veranderd door Corona, alleen dat Younes niet naar mijn moeder kon en ik dus geen werkdagen had (mijn moeder past op). En dat opdrachten wegvielen. Maar ik werk altijd al vanuit huis, dus dat is hetzelfde gebleven. Soms denk ik er wel eens aan dat het mij heel tof lijkt om een kantoor te huren die ik elke week een make-over kan geven. Dé ultieme content voor mijn blog en online kanalen haha. Misschien komt dat er wel op een dag. 

“Het is goed om het beste uit iedere dag te halen en flexibel te zijn”

Welke ruimte in het huis vind jij het leukste om in te richten en welke juist het minst leuk?

Ik denk toch de woonkamer, omdat je zoveel kanten op kan. De babykamer voor younes vond ik ook echt ontzettend leuk omdat dat een heel persoonlijk project was. Er is niet per se een ruimte die ik minder leuk vind, misschien het washok? Haha Maar eigenlijk is het een leuke uitdaging om van elke ruimte iets moois te maken!

Hoe regel je dat? Je gezin en sociale leven te combineren met je carrière? 

Eigenlijk heb ik deze vraag bij 8 al beantwoord. Ik probeer in ieder geval heel erg ‘met de flow’ mee te gaan. Ik ben ook erg dankbaar dat ik zelfstandig ondernemer ben en mijn eigen tijd kan indelen. Zo heb ik ook erg lang verlof gehad en ben ik pas echt weer regelmatig gaan werken toen Younes 6 maanden was. Als ondernemer is het heel verleidelijk om met een vast schema te werken maar ik heb gemerkt dat het voor ons toch het beste is om mee te gaan met wat de dag brengt. Natuurlijk heb ik een vast ritme, daarom ook die drie werkdagen. Maar mocht een dag anders lopen, dan is dat ook prima. Het moederschap heeft mij laten zien dat het goed is om het beste uit iedere dag te halen en flexibel te zijn. Het ondernemerschap heeft mij weer geleerd om keihard te werken en je tijd flexibel in te delen. En dat ik de baas ben over mijn eigen tijd. Dat heft een aantal jaar geduurd, maar het voelt goed om nu op deze manier te ondernemen.

Wat is jouw grootste doel dat je binnen nu en een paar jaar bereikt wil hebben? 

Wat ik net al schreef, een eigen kantoor. Maar stiekem zou ik ook wel heel graag een eigen winkel/showroom/creatie plek willen waar mensen inspiratie kunnen opdoen. Een Binti Home conceptstore 😉 en een boek schrijven lijkt mij ook heel gaaf. En als ik echt mag dromen zou ook een vaste online tv show heel tof zijn. Jaa genoeg dromen… die hopelijk op een dag uitkomen!

Dit bericht heeft één reactie

  1. tlover tonet

    Hi, Neat post. There’s an issue along with your website in web explorer, may check this… IE nonetheless is the market chief and a large part of other people will omit your excellent writing due to this problem.

Geef een reactie