Mariella Serra  – “Impact maken en goed geld verdienen met je eigen talent.”

Bij nul begonnen, met nul netwerk en geen ervaring als ondernemer. Mensen die niet in haar geloofde. Ze heeft doorgezet en inmiddels heeft zij al 12 jaar haar eigen bedrijf waarmee ze succesvol is als talent expert en business coach. Ze helpt gepassioneerde vrouwen hun carrière en bedrijven te bouwen met dat wat ze het allerliefste doen en daar óók goed geld mee te verdienen.  Binnen een half jaar kon ze leven van haar bedrijf. Inmiddels verdient Mariella Serra een behoorlijk inkomen,haalt zij hier veel voldoening en plezier uit én helpt zij andere vrouwen hetzelfde te doen. Maar dit is niet hoe het begon. Ze vertelt haar verhaal. 

Mariella Serra  – “Impact maken en goed geld verdienen met je eigen talent.”

Wie of wat is jouw grootste inspiratie?

In de afgelopen 12 jaar heb ik talloze trainingen gevolgd bij inspirerende ondernemers  in binnen-en buitenland. Mijn eerste online marketing product kocht ik in mijn eerste jaar ondernemerschap. Die kostte € 297,- en moest ik lenen. Wat ik in die training leerde pastte ik meteen toe. Ik schreef elke week een nieuwsbrief, stopte met het uurtje factuurtje en begon met het aanbieden van diensten voor een vast bedrag. En zo ontstond mijn eerste training ´Ontdek je talent in 7 stappen´. 
Ik leer nog elke dag van andere ondernemers die ik inspirerend vind. Dat zijn vooral ondernemers die zich kwetsbaar durven op te stellen en open zijn over hun uitdagingen.
Waar ik verder veel voldoening en inspiratie uit haal is als ik zie dat mijn eigen klanten struggles overwinnen, op hun eigen voorwaarden gaan werken en een eigen aanbod neerzetten waarmee zij goed geld verdienen en impact maken. 

Wat heb je gestudeerd en gebruik je deze kennis nog tijdens je werk?

De eerste studie dat ik deed was de HEBO gedaan, De Hoge Europese Beroepsopleiding, in Den Haag. Achteraf gezien was het zonde van mijn tijd. Ik heb een lange weg afgelegd voordat ik op mijn plek terecht kwam en dit kwam omdat ik mezelf en mijn talent niet goed genoeg kende. En ik zie veel vrouwen die steeds hoger opgeleid zijn, maar niet blij zijn in hun carrière. Vrouwen die zich ondanks hoge titels en carrières eigenlijk nog steeds niet durven uitspreken. Je kunt nog zoveel diploma’s hebben maar als je geen kennis hebt van wat je aangeboren talenten zijn loop je op een gegeven moment vast. Iedereen heeft het over imposter syndrome. Maar daar geloof ik niet in. Als je dingen doet die bij je talenten passen dan verdwijnt de faalangst vanzelf en bouw je zelfvertrouwen op. Ik help vrouwen hun unieke visie ontdekken en dit te delen met de wereld. Hiermee kunnen ze zich onderscheiden. Ik zie het potentieel in de ander en help hen keuzes maken waar ze naartoe willen, niet waar ze vandaan komen. Dat heeft niemand tijdens een studie geleerd. 

Vanuit welke gedachte ben je “Serracoaching” gestart en wat wil je hiermee bereiken?

Jarenlang worstelde ik in mijn werkende leven, het voelde alsof ik niets had bij te dragen. Van anderen hoorde ik dingen als ´Als Mariella talent had gehad dan was dat allang naar boven gekomen.́ Zo ́n opmerking deed pijn en dat voel ik nog als ik eraan denk. Maar toch hielp het mij in de juiste richting. Ik begon mezelf af te vragen: ´Wat is dat eigenlijk ´talent?´ en´Welke talenten zou ik hebben?´. Zo begon mijn interesse en eerste training over talent. Na mijn coach-counselling opleiding deed ik vrijwilligerswerk bij Talentcoach. Daar keek men vooral naar de dingen waar iemand wél goed in was. Wow, dat had ik nog niet eerder meegemaakt! Het wakkerde mijn passie om alles over talent te leren nog meer aan. Het is nog steeds de basis van hoe ik werk: om datgene waar je van nature al goed in bent volledig naar boven te halen. Daarin mag je excelleren en ervoor gaan staan. Maar dat ´ervoor gaan staan´en ownen vinden veel vrouwen moeilijk. Dat komt door belemmerende overtuigingen die we allemaal met ons meedragen en patronen waar we in zitten. Vroeger werden vrouwen die braaf uitvoerden wat de werkgever opdroeg beloond. Die tijd is voorbij. Het is de kunst om je te onderscheiden. Als ondernemer en professional. Om scherp te krijgen onder welke voorwaarden jij werkt en de woorden vindt waarmee je ook aan de werkgever of klant kunt uitleggen waarom dat ook voor hem of haar voordelig uitpakt.
Ik wil met Serracoaching bereiken dat elke vrouw  haar potentieel benut, volledig zichzelf is én hiermee goed geld verdient. 

Welke bijzondere dingen heb je zoal meegemaakt als coach en ondernemer?

Toen ik mijn eerste ´Ontdek je talent in 7 stappen´- programma verkocht en dus niet meer uurtje factuurtje werkte voelde ik me euforish: ´Dat datgene wat ik bedacht had iemand aanspreekt en geld wil investeren in zichzelf via mijn gecreëerde programma. Wow!´ Ik kan nóg voelen hoe dat voelt en weet nog wie zich daarvoor had aangemeld. Ik ging de stad in om het te vieren en kocht van dat geld mijn allereerste designer jurkje.
Verder was mijn eerste ´launch´doorslaggevend voor mijn bedrijf. Ik had een goede maar ook dure copywriter gehuurd die mij daarmee geholpen heeft. Ik ging voor het eerst Facebook lives doen en webinars. Allemaal dingen die rete spannend en ongemakkelijk voelde maar ik deed het toch. Uiteindelijk meldden zich maar 2 mensen aan en dat voelde als een enorme teleurstelling. Ja, de betaalknop werkte niet.  Hierin onderscheiden echte ondernemers zich van de ´Wannabee ondernemers´. Ik had kunnen blijven zitten in mijn teleurstelling maar ik ging door. Ik koos niet voor het oude vertrouwde om deze 2 mensen mijn 1-1 trainingen aan te bieden maar bood mijn bestaande klanten mijn allereerste Rock Your Talent groepsprogramma aan. Het lukte alsnog en het werd een groep van 12. Daar is mijn online Rock Your Talent training uit ontstaan. Het programma heeft inmiddels vele aanpassingen ondergaan en is nog steeds 1 van mijn meest succesvolle producten. 

Hoe zie je wat jouw aangeboren talenten zijn?

Als basis laat ik mijn deelneemsters altijd een Gallup talententest doen. Kort Gezegd komen er 15 van jouw toptalenten uit de test van totaal 34 talenten. Ik kijk niet alleen naar de eerste 5 maar juist ook naar de talenten die dichter tegen de nummer 15 aanzitten. Daar zit vaak een echte doorbraak, de talenten die meer de ruimte willen krijgen. Tijdens de coaching gaan we echt de diepte in, zoom ik op verschillende dingen in. Een goede raadgever is bijvoorbeeld waar op dat moment je grootste frustratie zit over je werk. Ook dat geeft aan welk talent meer ruimte wil krijgen. Verder kun je talenten indelen in 4 verschillende domeinen. Zo kom je erachter of je in de juiste context werkt. Houd je bijvoorbeeld juist van de strategie bepalen, de grote lijnen uitzetten, maar is je werk heel erg uitvoerend, dan weet je dat je daar niet tot je recht komt. Of je hebt klussen waar je erg rationeel te werk moet gaan en alles moet onderbouwen met cijfers en feiten maar jij blijkt veel talenten in het relatievorming domein te hebben dan ga je daar ook niet je voldoening en energie uit halen.  

Vrouwen maken vaak keuzes op basis van waar ze vandaan komen en wat ze al hebben bereikt. Ik kijk meer naar wie ze kunnen zijn en help hen die richting op. Zo zijn er veel vrouwen aan de top die al hard gewerkt hebben en weer voldoening en plezier willen ervaren. Zij klimmen op de verkeerde berg. Ik help hen ontdekken wat voor hen de juiste berg is. 

“Many people think that success is about ‘I have finally arrived’, but actually…  success is all about being on the journey you love being on most.”– Serracoaching”

Wat vind je het leukste aan ondernemen?

Dat ik kan werken hoe, waar en wanneer ik wil. Volledige autonomie, om mijn eigen dingen te doen. Ik kan geld verdienen dankzij mijn creatieproces en door mijn eigen flow te volgen. Waar vroeger altijd iedereen dacht: ´Mariella zit weer in haar eigen bubbel´. Dat is juist nu mijn grootste kracht als ondernemer. Ik kan geld verdienen met mijn creativiteit en daarmee ook andere vrouwen mee helpen. 

Waar ben je het meest trots op?

Tijdens de Coronapandemie was mijn 15 jarige relatie uitgegaan. Dat was een moeilijke periode. Ik ervaarde tegelijkertijd de drukste periode ooit in mijn business. Tijdens Corona zochten vrouwen op andere manieren naar contact en verbinding waardoor veel online bedrijven, waaronder de mijne, verder groeide. Ik werkte in die periode te hard en had niet genoeg tijd voor sport, mezelf en vriendschappen. Daarna, aan het begin van 2022 merkte ik juist het tegenovergestelde: mijn bedrijf kwam voor het eerste helemaal stil te liggen voor 5 maanden. Dit was nog nooit gebeurt. Men ging nu juist weer andere, fysieke dingen doen waar men lang niet aan was toegekomen. Toen gebruikte ik het moment om weer in balans te komen, tijd te maken voor sport en beweging, voor vrienden. Ik hervond mezelf en mijn bedrijf liep hierdoor ook. Mijn bedrijf loopt goed en het gaat niet meer ten koste van mijn gezondheid en vrije tijd. Het hoeft niet perfect te gaan om te kunnen groeien en vooruit te komen. Ik ben trots op waar ik nu sta.  

"Houd het dicht bij jezelf, dan houd je het ook vol”

Wat zijn je grootste plannen voor de toekomst?

Met online ondernemen wil ik nog meer vrouwen inspireren en ervoor zorgen dat zij op basis van hun echte talent, met voldoening en plezier, ook goed kunnen verdienen. Ik zou graag retraites op mooie locaties organiseren, waar vrouwen samenkomen in een veilige omgeving en elkaar kunnen ondersteunen en aanvullen. Ik geloof dat wanneer vrouwen samen zijn en elkaars talenten kennen, er magie kan ontstaan in zo’n mastermind-groep. We zijn allemaal onderdeel van een puzzel en door onze krachten te bundelen, kunnen we onze talenten, successen en frustraties delen en elkaar helpen groeien. 

Heb je nog tips voor andere ondernemende vrouwen die niet weten waar ze moeten beginnen?

Stel jezelf de vraag: welke frustratie ervaar je bij je huidige baan? Neem deze frustratie serieus, want er zit vaak een verlangen van een talent achter om er iets mee te doen.. Als je bijvoorbeeld een activator bent, wil je ideeën graag snel uitvoeren en heb je autonomie nodig. Doen is denken. Je hebt een ´go, set, ready´- energie in plaats van ´ready, set go´ energie. En zodra je hier woorden aan kunt geven dan blijft het niet bij een vaag gevoel maar dan kun je het meteen vastpakken en er acties aan koppelen. Dit voorkomt dat je te lang in een functie blijft hangen die niet bij je past of dat je met klanten werkt die niet bij je passen. 

Een andere tip is om dicht bij jezelf te blijven, want dan houd je het ook vol. Vrouwen willen vaak graag zichzelf kunnen laten zien en een impact maken. Wat jou frustreert is vaak iets wat jij ook kan bieden. 

Small is the new big. Een niche  kiezen is ook heel belangrijk, vooral nu er steeds meer ondernemers bij komen. Als je te breed blijft zitten, is het moeilijk om op te vallen. Je wilt juist polariseren en mensen afstoten zodat je de juiste mensen aantrekt.Als je weet wat jouw talenten zijn, kun je ook beter bepalen op wie je wilt focussen en wie jij het beste kunt helpen met jouw talenten. Er zit bij startende vrouwelijke ondernemers vaak veel weerstand om te kiezen voor een doelgroep maar dit komt vaak omdat je nog denkt in oude overtuigingen over een niche.  Je uitspreken is belangrijk. Daarvoor heb je lef nodig en dat trekt mensen aan. Als je probeert iedereen aan te spreken, voelt niemand zich aangesproken. 

Als je net start als ondernemer dan zit je nog in de verliefdheidsfase en vind je alles leuk, ga je met iedereen en alles koffie drinken en meld je je voor allerlei cursussen aan. Maar als je al lang als ondernemer werkt dan weet je dat tijd en energie steeds belangrijker en schaarser worden. In 1 ding heel erg goed zijn en daar steeds veel beter in worden geeft focus en kracht. Het wordt veel makkelijker om te bedenken waar je over gaat schrijven, wat voor trainingen je wel of niet volgt en waar je nee tegen zegt. Je voelt je ook een expert  en je gaat geweldige resultaten bieden aan je klanten. Je krijgt betere testimonials,je groeit sneller en houdt meer tijd over voor andere leuke dingen in het leven. 

Klik op de website hieronder, zodat ook jij kan gaan ondernemen vanuit je Echte talent!

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. vorbelutr ioperbir

    When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get four e-mails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Many thanks!

  2. Nana Reiche

    Really clear web site, appreciate it for this post.

  3. tlovertonet

    Some genuinely nice and useful information on this site, also I conceive the design and style has got superb features.

Geef een reactie