Pauline Weuring: “Vind je passie en begin!” 

Van je hobby je werk maken is iets wat Pauline Weuring erg letterlijk heeft genomen. Inmiddels heeft ze al 12 jaar haar eigen foodplatform “Uit Paulines Keuken” waar elke dag een nieuw recept wordt gedeeld. LINSPO ging met haar in gesprek want hoe is ze zo ver gekomen en welke obstakels bracht dat met zich mee? Lees het snel hier, want we kunnen veel leren van deze onderneemster.

Wie of wat is jouw grootste inspiratie? 

Ik haal mijn inspiratie eigenlijk overal vandaan. Van Pinterest tot menukaarten in restaurants, van een nieuw gerecht dat ik op vakantie proef tot een recent ontdekte smaakcombinatie. Als je het hebt over personen die mij van jongs af aan inspireren zijn dat Jamie Oliver en Donna Hay. Jamie vanwege zijn lekkere en makkelijke recepten. Hij laat zien dat lekker koken absoluut niet ingewikkeld hoeft te zijn, daar ben ik het helemaal mee eens. En Donna Hay vanwege haar altijd inspirerende recepten en prachtige fotografie en styling. 

Pauline Weuring

Wat heb je gestudeerd en gebruik je deze kennis nog tijdens je werk?

Ik heb de hotelschool gedaan en daarna nog HBO Marketing, eigenlijk de perfecte combinatie voor wat ik nu doe. Ik heb op de hotelschool echt de basis van het koken geleerd. Hoe maak je roux, hoe blancheer je groenten etc. Tijdens mijn marketingstudie heb ik juist weer alles geleerd over sales, branding en pr. Maar er is veel veranderd hoor, want toen bestond social media nog niet eens. Toch heb ik dagelijks profijt van deze twee studies. 

Vanuit welke gedachte is “Uit Paulines Keuken” begonnen? Wat houdt het precies in? 

Ik was altijd met eten en koken bezig. Iedereen kwam altijd naar mij toe om te vragen of ik nog een lekker recept had. Mijn zus (en nu ook mijn businesspartner) opperde toen, waarom begin je niet een blog? En zo geschiedde. In 1 middag had ik de naam bedacht en zelf een logo in elkaar gezet in Paint en een gratis blogspotaccount gemaakt. En zo is ‘Uit Paulines Keuken’ ontstaan, echt vanuit een passie voor eten en koken en het leuk vinden om dat te delen. 

 

Was je altijd al zo ondernemend?

Ja absoluut. Ik ben ook heel vroeg begonnen met werken. Toen ik 13/14 was, had ik al allerlei bijbaantjes. Ook later heb ik allerlei bedrijfjes gehad, naast Uit Paulines Keuken. Zo heb ik een taarten business gehad en had ik op een gegeven moment een webshop met streekproducten en een webshop met thee. Uiteindelijk ben ik overal mee gestopt en voor de volle 100% aan Uit Paulines Keuken gaan werken. 

Bekijk snel het heerlijke kookboek van Pauline

“Ik ben begonnen zonder maar een euro uit te geven”

Annika en Pauline

Je doet alles samen met je zus. Hoe bevalt dat om aan een bedrijf te werken samen met familie?

Annika hielp vrijblijvend een beetje met social media en andere projecten. Dit beviel van beide kanten alleen zo goed dat Annika in 2015 haar baan als aanbestedingsadviseur opzegde om fulltime in Uit Paulines keuken te duiken. Voor ons beiden de beste beslissing ooit. Waar ik nog steeds het gros van de recepten kook en ontwikkel, maakt Annika alle foto’s. Achter de schermen doen we alles samen: samenwerkingen, websitebeheer en verschillende projecten. Inmiddels hebben we een team van 10 met wie we iedere dag samen voor heel veel culinaire inspiratie zorgen.

Wat wil jij toekomstige onderneemsters meegeven? 

Ontdek wat jouw passie is en begin gewoon. Ik denk dat als je iets vanuit een passie of interesse start, je het altijd goed doet. Je doet immers wat je leuk vindt en dat is het belangrijkste. En begin klein. Je hoeft niet meteen mega investeringen te doen om te starten. Ik ben ook begonnen zonder maar een euro uit te geven, maar ik ben gewoon begonnen met het dagelijks delen van mijn recepten. En hou vol, dat vind ik ook een belangrijke. Ik heb geen dag voorbij laten gaan dat ik niets postte. Iedere dag komt er een recept online, en dat is nog steeds zo. 

Waar ben je het meest trots op?

Op het team wat we inmiddels hebben neergezet. Wat klein en alleen begon is nu uitgegroeid tot een fantastisch team wat dagelijks ervoor zorgt dat Uit Paulines Keuken staat waar het nu staat. Dat we dagelijks tienduizenden mensen blij maken met onze recepten en ze weten te inspireren met onze lekkere en makkelijke recepten. 

“Bij het ondernemen ga je ook wel eens op je bek”

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit? 

Dat is heel verschillend. De ene dag heb ik allerlei (online) meetings met bijv. (potentiële) klanten of onze teamleden. De andere dag sta ik in de keuken een hele dag recepten te koken voor de website of reels te maken voor Instagram. Ook zijn er dagen bij dat ik de hele dag achter de laptop zit en bezig ben met contentplanning, administratie, seo enz. 

Uit Paulines keuken

Welke obstakels ben je tegengekomen tijdens het ondernemen?

Bij het ondernemen ga je ook wel eens op je bek. Ik heb wel eens investeringen gedaan die achteraf minder succesvol bleken. Soms loop ik door mijn enthousiasme iets te hard van stapel, in plaats van dat ik eerst goed onderzoek doe. Maar al doende leert men en als je geen risico’s durft te nemen wordt het ook een beetje saai. 

“Het hoeft niet meteen perfect te zijn”

Wat zijn je grootste plannen voor de toekomst? 

Ik heb geen grootse plannen op dit moment. Ik blijf met mijn team knallen en ervoor zorgen dat Uit Paulines Keuken dagelijks inspiratie biedt aan heel veel mensen. Wie weet komt er nog een keer een leuk boek of iets anders, maar meestal plan ik dat niet van tevoren 😉

Heb je nog tips voor andere ondernemende vrouwen die niet weten waar ze moeten beginnen?

Zoals ik hiervoor ook al zei, vind je passie en begin! En het hoeft niet meteen perfect te zijn. Je leert juist door het gewoon te gaan doen en je komt er dan steeds beter achter wat je wel en niet wilt. 

Klik op de website hieronder om al haar heerlijke recepten te zien!

Dit bericht heeft 17 reacties

  1. vorbelutrioperbir

    Great web site. Plenty of helpful information here. I am sending it to several buddies ans additionally sharing in delicious. And obviously, thank you in your sweat!

  2. set holzpool

    I have been absent for a while, but now I remember why I used to love this site. Thanks , I will try and check back more frequently. How frequently you update your web site?

  3. kkslot777

    It is perfect time to make a few plans for the future and it’s time to be happy. I’ve learn this post and if I may I want to recommend you few interesting things or tips. Perhaps you could write subsequent articles relating to this article. I wish to learn more things about it!

  4. Slotbom88

    Hello, i think that i saw you visited my web site so i came to “return the favor”.I am attempting to find things to improve my site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

  5. Bankautomaat Oudergem

    Hmm it appears like your site ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog writer but I’m still new to the whole thing. Do you have any tips for rookie blog writers? I’d really appreciate it.

  6. verhuisfirma deurne

    Attractive component to content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I get actually loved account your blog posts. Anyway I will be subscribing in your augment and even I success you access constantly rapidly.

  7. qlima pellets

    Great wordpress blog here.. It’s hard to find quality writing like yours these days. I really appreciate people like you! take care

  8. bandung lautan API

    Wow! Thank you! I always wanted to write on my website something like that. Can I include a part of your post to my site?

  9. beste iptv aanbieder

    I have been reading out many of your stories and it’s pretty good stuff. I will definitely bookmark your site.

  10. bondeermuts

    What i don’t realize is actually how you are not actually a lot more neatly-preferred than you might be right now. You are so intelligent. You understand therefore significantly relating to this subject, produced me in my view imagine it from a lot of numerous angles. Its like men and women are not interested except it is something to do with Woman gaga! Your individual stuffs nice. At all times take care of it up!

  11. kroonluchter

    Wow, marvelous weblog layout! How lengthy have you ever been blogging for? you make blogging look easy. The whole glance of your web site is magnificent, as well as the content material!

  12. lokale self-storage

    Nice read, I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch because I found it for him smile So let me rephrase that: Thank you for lunch!

  13. badkraan

    This design is wicked! You definitely know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Excellent job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

  14. macramé touw

    Pretty! This was a really wonderful post. Thank you for your provided information.

  15. I like this weblog so much, saved to favorites. “American soldiers must be turned into lambs and eating them is tolerated.” by Muammar Qaddafi.

  16. free webcams

    Wow! This could be one particular of the most useful blogs We’ve ever arrive across on this subject. Basically Great. I am also a specialist in this topic so I can understand your hard work.

  17. live cam

    Nice post. I was checking continuously this blog and I’m impressed! Extremely useful information specially the last part 🙂 I care for such info a lot. I was looking for this certain info for a long time. Thank you and good luck.

Geef een reactie