Pauline Weuring: “Vind je passie en begin!” 

Van je hobby je werk maken is iets wat Pauline Weuring erg letterlijk heeft genomen. Inmiddels heeft ze al 12 jaar haar eigen foodplatform “Uit Paulines Keuken” waar elke dag een nieuw recept wordt gedeeld. LINSPO ging met haar in gesprek want hoe is ze zo ver gekomen en welke obstakels bracht dat met zich mee? Lees het snel hier, want we kunnen veel leren van deze onderneemster.

Wie of wat is jouw grootste inspiratie? 

Ik haal mijn inspiratie eigenlijk overal vandaan. Van Pinterest tot menukaarten in restaurants, van een nieuw gerecht dat ik op vakantie proef tot een recent ontdekte smaakcombinatie. Als je het hebt over personen die mij van jongs af aan inspireren zijn dat Jamie Oliver en Donna Hay. Jamie vanwege zijn lekkere en makkelijke recepten. Hij laat zien dat lekker koken absoluut niet ingewikkeld hoeft te zijn, daar ben ik het helemaal mee eens. En Donna Hay vanwege haar altijd inspirerende recepten en prachtige fotografie en styling. 

Pauline Weuring

Wat heb je gestudeerd en gebruik je deze kennis nog tijdens je werk?

Ik heb de hotelschool gedaan en daarna nog HBO Marketing, eigenlijk de perfecte combinatie voor wat ik nu doe. Ik heb op de hotelschool echt de basis van het koken geleerd. Hoe maak je roux, hoe blancheer je groenten etc. Tijdens mijn marketingstudie heb ik juist weer alles geleerd over sales, branding en pr. Maar er is veel veranderd hoor, want toen bestond social media nog niet eens. Toch heb ik dagelijks profijt van deze twee studies. 

Vanuit welke gedachte is “Uit Paulines Keuken” begonnen? Wat houdt het precies in? 

Ik was altijd met eten en koken bezig. Iedereen kwam altijd naar mij toe om te vragen of ik nog een lekker recept had. Mijn zus (en nu ook mijn businesspartner) opperde toen, waarom begin je niet een blog? En zo geschiedde. In 1 middag had ik de naam bedacht en zelf een logo in elkaar gezet in Paint en een gratis blogspotaccount gemaakt. En zo is ‘Uit Paulines Keuken’ ontstaan, echt vanuit een passie voor eten en koken en het leuk vinden om dat te delen. 

 

Was je altijd al zo ondernemend?

Ja absoluut. Ik ben ook heel vroeg begonnen met werken. Toen ik 13/14 was, had ik al allerlei bijbaantjes. Ook later heb ik allerlei bedrijfjes gehad, naast Uit Paulines Keuken. Zo heb ik een taarten business gehad en had ik op een gegeven moment een webshop met streekproducten en een webshop met thee. Uiteindelijk ben ik overal mee gestopt en voor de volle 100% aan Uit Paulines Keuken gaan werken. 

Bekijk snel het heerlijke kookboek van Pauline

“Ik ben begonnen zonder maar een euro uit te geven”

Annika en Pauline

Je doet alles samen met je zus. Hoe bevalt dat om aan een bedrijf te werken samen met familie?

Annika hielp vrijblijvend een beetje met social media en andere projecten. Dit beviel van beide kanten alleen zo goed dat Annika in 2015 haar baan als aanbestedingsadviseur opzegde om fulltime in Uit Paulines keuken te duiken. Voor ons beiden de beste beslissing ooit. Waar ik nog steeds het gros van de recepten kook en ontwikkel, maakt Annika alle foto’s. Achter de schermen doen we alles samen: samenwerkingen, websitebeheer en verschillende projecten. Inmiddels hebben we een team van 10 met wie we iedere dag samen voor heel veel culinaire inspiratie zorgen.

Wat wil jij toekomstige onderneemsters meegeven? 

Ontdek wat jouw passie is en begin gewoon. Ik denk dat als je iets vanuit een passie of interesse start, je het altijd goed doet. Je doet immers wat je leuk vindt en dat is het belangrijkste. En begin klein. Je hoeft niet meteen mega investeringen te doen om te starten. Ik ben ook begonnen zonder maar een euro uit te geven, maar ik ben gewoon begonnen met het dagelijks delen van mijn recepten. En hou vol, dat vind ik ook een belangrijke. Ik heb geen dag voorbij laten gaan dat ik niets postte. Iedere dag komt er een recept online, en dat is nog steeds zo. 

Waar ben je het meest trots op?

Op het team wat we inmiddels hebben neergezet. Wat klein en alleen begon is nu uitgegroeid tot een fantastisch team wat dagelijks ervoor zorgt dat Uit Paulines Keuken staat waar het nu staat. Dat we dagelijks tienduizenden mensen blij maken met onze recepten en ze weten te inspireren met onze lekkere en makkelijke recepten. 

“Bij het ondernemen ga je ook wel eens op je bek”

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit? 

Dat is heel verschillend. De ene dag heb ik allerlei (online) meetings met bijv. (potentiële) klanten of onze teamleden. De andere dag sta ik in de keuken een hele dag recepten te koken voor de website of reels te maken voor Instagram. Ook zijn er dagen bij dat ik de hele dag achter de laptop zit en bezig ben met contentplanning, administratie, seo enz. 

Uit Paulines keuken

Welke obstakels ben je tegengekomen tijdens het ondernemen?

Bij het ondernemen ga je ook wel eens op je bek. Ik heb wel eens investeringen gedaan die achteraf minder succesvol bleken. Soms loop ik door mijn enthousiasme iets te hard van stapel, in plaats van dat ik eerst goed onderzoek doe. Maar al doende leert men en als je geen risico’s durft te nemen wordt het ook een beetje saai. 

“Het hoeft niet meteen perfect te zijn”

Wat zijn je grootste plannen voor de toekomst? 

Ik heb geen grootse plannen op dit moment. Ik blijf met mijn team knallen en ervoor zorgen dat Uit Paulines Keuken dagelijks inspiratie biedt aan heel veel mensen. Wie weet komt er nog een keer een leuk boek of iets anders, maar meestal plan ik dat niet van tevoren 😉

Heb je nog tips voor andere ondernemende vrouwen die niet weten waar ze moeten beginnen?

Zoals ik hiervoor ook al zei, vind je passie en begin! En het hoeft niet meteen perfect te zijn. Je leert juist door het gewoon te gaan doen en je komt er dan steeds beter achter wat je wel en niet wilt. 

Klik op de website hieronder om al haar heerlijke recepten te zien!

Dit bericht heeft één reactie

  1. vorbelutrioperbir

    Great web site. Plenty of helpful information here. I am sending it to several buddies ans additionally sharing in delicious. And obviously, thank you in your sweat!

Geef een reactie