Nanne van der Leer van Lief Leven – “Ik werk iedere dag aan mijn dromen”

Creatief en een strateeg ineen. Zo omschrijf je Nanne van der Leer eigenaresse van “Lief leven”. Dit begon allemaal met gedichtjes op Instagram en is nu inmiddels uit gegroeid tot een online community met een miljoenenbereik. Dit houdt in, een eigen site met een productlijn maar ook on-/offline groei programma’s.  

Wie of wat is jouw grootste inspiratie? 

De natuur is mijn grootste inspiratie. De natuur is zo eindeloos intelligent en wij zijn niets anders dan de natuur, sterker nog: wij zijn natuur! Als ik in de natuur ben dan stroomt inspiratie. Dan schrijf ik of bedenk ik een compleet nieuw businessplan. 

Communication is the key to success 

Je hebt corporate communication gestudeerd. Gebruik je die kennis nog in je dagelijks leven? Nanne: “Zeker! Communicatie is de basis. Het is een algemeen vak, maar de hele dag zijn wij met niets anders bezig dan zowel verbale als non-verbale communicatie.”

Het ontstaan van “Lief Leven”

Lief Leven was mijn dagboek. Ik schreef niet ‘lief dagboek’, maar ‘lief leven’. Als sinds mijn vijftiende schrijf ik verhalen onder die naam. Uiteindelijk begon ik met dichten (waarschijnlijk omdat dit toch ergens in mijn genen verstopt zit, want mijn opa is ook dichter) en dit ging ik delen op social media. De rest van het verhaal is inmiddels bekend. 

“Meer liefde voor iedereen”

Waar ben je tot nu toe het meest trots op? 

Ik ben vooral dankbaar. Dankbaar voor de lieve berichten die wij iedere dag krijgen waaruit blijkt dat we echt een positieve impact op het leven van andere mensen hebben. We doen veel prachtige samenwerkingen, zoals de hartjesslinger die door ouderen wordt gemaakt, waarvan het grootste gedeelte van de omzet weer naar de ouderen gaat zodat zij er iets leuks van kunnen doen. Ook werken wij veel met sociale werkplaatsen, waarbij mensen met een zichtbare of onzichtbare arbeidsbeperking toch aan het werk kunnen. Deze sociaal maatschappelijke impact is in ons DNA verweven. Onze missie is: meer liefde voor iedereen. En vooral dat laatste woord is daarin heel belangrijk. Zo gaan we nu ook bandjes maken voor slechthorenden die door corona (mondkapjes) soms niet goed herkend worden en daardoor moeilijker kunnen communiceren. Ook ben ik trots op ons team. We zijn nu met acht toppers, die zich iedere dag weer op z’n betrokken wijze inzetten om meer liefde de wereld in te brengen. Tot slot hebben wij net ‘Plek voor Groei’ gelanceerd, een platform voor online Groeiprogramma’s, waarmee we een nog grotere bijdrage willen leveren in het leven van mensen. 

‘Plek voor Groei’

Liefleven is niet alleen bij gedichtjes gebleven. Inmiddels verkopen ze ook producten en groeiprogramma’s. Hoe kwamen jullie op dit idee en wat houden die groeiprogramma’s precies in? Nanne: “Wij krijgen al jaren iedere dag tientallen berichten van mensen met levensvragen en -uitdagingen. We wilden hier graag bij helpen, want wij weten als geen ander hoe het is om vast te zitten in jezelf of vast te lopen in het leven. De drempel om therapie of coaching te gaan volgen is vaak hoog. Met ons nieuwe platform ‘Plek voor Groei’ willen wij deze drempel verlagen en persoonlijke groei voor iedereen toegankelijk en beschikbaar maken.”

“Schrijven is mijn absolute passie”

Het favoriete eigen gedichtje van Nanne: “Met volle angst vooruit.”

Waaruit haal jij je meeste werkplezier? 

Ik ben een creatief en een strateeg ineen. Ik kan intens genieten van het bedrijf uitbouwen en strategische plannen maken, maar ook van het schrijven van een gedichtje kan ik heel blij worden. Schrijven is mijn absolute passie. 

Je hebt nu ook je eigen boek genaamd “Licht leven”. Wat is jouw doel met dit boek? 

Hetzelfde als ‘Plek voor Groei’ en Lief Leven, meer liefde naar iedereen brengen en persoonlijke groei voor meer mensen toegankelijk en beschikbaar maken. Ik combineer spiritualiteit, psychologie, kwantumfysica en gezond verstand en breng dat terug tot eenvoudige lessen.

Jullie hebben nu ook jullie eerste fysieke winkel in Haarlem. Hoe bevalt dit tot nu toe en wat zijn jullie verdere plannen voor de toekomst? 

We openden de winkel in de tijd van de Corona quarantaine, dus dat was heel pittig. De eerste maand konden we niet open en de tweede maand waren de straten uitgestorven. Toch hebben we goede hoop gehouden en inmiddels zijn de straten weer gevuld en komen er mensen vanuit het hele land om een bezoekje aan de winkel te brengen. Dat is heel bijzonder. Ook doen we hier yoga voor het goede doel, we knutselen met ouderen en zamelen kleding in voor Because we Carry voor de vluchtelingenkampen op Lesbos. Dat maakt dat de winkel echt een plek van verbinding is, waar veel mensen met hun levensverhalen terecht kunnen. De volgende stap is een fysieke ‘Plek voor Groei’ en misschien zelfs een Lief Leven Groeifestival. 

“durf om hulp te vragen”

Waar zie je jezelf over 20 jaar? 

Ik kijk niet zo ver vooruit. Ik neem de dagen zoals ze komen en werk iedere dag aan mijn dromen, zonder dat die helemaal in steen zijn gegoten. Als je weet waar je over 20 jaar staat beperk je jezelf, want ik heb mijzelf tot nu toe ieder jaar weer verbaasd. 

Heb je nog wat inspirerende woorden voor mensen die nog niet weten wat ze later willen gaan doen? 

Loop je al een tijdje met een droom? Ga het doen! Wacht niet tot je zogenaamd perfect bent of alles weet en kunt, want dat moment gaat nooit komen. Het verschil tussen een ondernemer en iemand anders is dat een ondernemer het gewoon doet. En ja, dat is soms heel spannend, maar als jij doet waar je van houdt dan komt het altijd goed. Op welke manier ook. Tot slot, durf om hulp te vragen. Je hoeft het niet alleen te doen. Er is zijn altijd mensen bereid om jou te helpen. 

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. lina

    I have read so many posts about the blogger lovers however this post is really a good piece of writing, keep it up

  2. rama

    I have read so many posts about the blogger lovers however this post is really a good piece of writing, keep it up

Geef een reactie