Talisia Misiedjan – “Ga af op je onderbuikgevoel en durf ervoor te vechten”

Talking about a career switch. Talisia Misiedjan begon haar carrière als actrice bij Spangas, maar is inmiddels co-owner van “A Million Faces”. Dit is een mediabedrijf waarbij ze het management zijn voor talenten waarin zij geloven. Talisia vecht vanuit haar eigen kracht waardoor ze dit allemaal al voor haar 30ste heeft bereikt. 

Wie of wat is jouw grootste inspiratie?

Dat is dan toch mijn compagnon en vriendin Lenneke van Ingen. Als er iemand weet hoe je moet ondernemen is zij dat wel. Ik denk dat het sowieso goed is om mensen om je heen te verzamelen die je kunnen versterken en het beste uit je halen. 

Talisia Misiedjan – “Ga af op je onderbuikgevoel en durf ervoor te vechten”

Bekende actrice?!

Talisia haar breakthrough als actrice was de hoofdrol in de kinderserie Spangas. Mijn vraag aan haar is wat de voor- en nadelen waren van het acteren en wat gaf haar de doorslag om te stoppen als actrice? Talisia: “Ik vond het fantastisch om met de crew en cast een serie te creëren. Spangas was nog niets. We hebben dat echt met elkaar neergezet. Dat gevoel van samen iets maken is echt magisch, maar dan komt het herkend worden op straat. Iets waar ik absoluut niet tegen kon/kan. Dit is voor mij wel de grootste reden geweest om verder te kijken dan acteren.” 

“Bij mij is nooit een dag hetzelfde”

Carrière switch 

Het verder kijken dan actrice is wel gelukt aangezien ze later ging werken achter de schermen bij Spangas. Dit bleek uiteindelijk meer haar ding te zijn dan de spotlights. Inmiddels is ze sinds 3 jaar co-owner van “A Million Faces”. Mijn vraag aan haar is hoe ze bij dit bedrijf terecht is gekomen en hoe het bevalt om co-owner te zijn? Talisia: “Lenneke mijn compagnon was vroeger mijn manager (hahah mooi he!). Nadat ik aangaf dat ik casting director wilde worden bood zij mij meteen een baan aan. Dat is deze maand 8 jaar geleden waarvan ik 3 jaar co-owner ben”. 

Hoe bevalt het dan om co-owner te zijn? Talisia: “Co-owner zijn is fantastisch al heeft ondernemen ook absoluut zijn nadelen. Je hebt een ander soort stress en verantwoordelijkheid. Tegelijkertijd kan ik ook zeggen dat ik eigenaar ben van het mooiste mediabedrijf van Nederland. Ik merk dat ik een soort verliefd gevoel krijg in mijn buik als ik over ons bedrijf praat. Dat zegt genoeg denk ik :)”.

Hoe ziet jouw werkdag eruit? 

Mijn werkdag is heel verschillend aangezien het gaat van meetings, naar opnames, naar brainstormsessies of gewoon mijn mail weg werken. Bij mij is nooit een dag hetzelfde. Gelukkig maar. 

Hoe ga je er mee om als iets tegenzit of als je advies nodig hebt? 

Dat het even tegenzit gebeurt bij iedereen. Het maakt je ook alleen maar sterker en je leert ervan. Als het persoonlijk tegenzit praat ik met een coach. Niets zo belangrijk als je zelf blijven ontwikkelen en je laten helpen door iemand die met een afstand kan kijken. 

“Het gaat om de kansen pakken die je pakken kan”

Wat zijn jouw ultieme tips voor andere jonge ondernemers die de top willen bereiken? 

Vechten! Zorg ervoor dat je begrijpt waar je goed in bent en vergroot dit uit. Focus je daarop. Hier ligt jouw kracht. 

Waar haal jij je voldoening uit?

Het creëren van kansen.

Je hebt zelf geen opleiding gedaan en toch heb je dit allemaal bereikt. Zou je andere mensen ook aanraden om zonder opleiding een carrière te starten?

Ja en nee. Het belangrijkste is een netwerk opbouwen en genoeg ervaring op doen. Mijn springplank was Spangas. Als dat niet op mijn pad kwam had ik het waarschijnlijk ook met een opleiding gedaan. Het gaat om de kansen pakken die je pakken kan.

“Niets is vanaf moment 1 fantastisch”

Waar ben je het meest trots op? 

Voor mijn dertigste directrice en eigenaar zijn. 

De plannen voor de toekomst:

Ik merk dat wij steeds meer groeien naar een management met een grote inhoudelijke visie. Dat betekent dat we steeds meer zelf maken en creëren. Dit ten behoeve van een talent. Het zorgt voor extra kansen en groei van een talent. Dat is echt onze grote focus op dit moment. 

Heb je nog inspirerende woorden voor mensen die nog niet weten wat ze later willen gaan doen?

Laat je niet beïnvloeden door andere meningen. Ga af op je onderbuikgevoel en durf ervoor te vechten. Niets is vanaf moment 1 fantastisch en na 2 jaar kan er best een diep in zitten maar dat betekent niet dat je moet opgeven. Ondernemen of in dienst zijn is ook een soort relatie die je moet onderhouden. Dat kan niet altijd goed gaan. Schrik daar niet van, blijf vechten. Vechten vanuit je eigen kracht.

It always seems impossible until it’s done

Geef een reactie