Interview met Wendy van Dijk

“Elke dag word ik wel met veel inspiratie wakker”

Van de wereld rondreizen als danseres tot een van de beste presentatrices en actrices van Nederland. Daarnaast heeft Wendy van Dijk ook haar eigen magazine en online platform “Wendy Online”. Wat kan deze vrouw veel en dat heeft ze allemaal bereikt door nooit op te geven. Lees hier het interview met Wendy van Dijk over haar favoriete typetje en haar grootste trots.  

Wendy van Dijk- “Elke dag word ik wel met veel inspiratie wakker”

Wie of wat is jouw grootste inspiratie?

Mijn grootste inspiratie is mijn vak! Elke dag word ik wel met veel inspiratie wakker. Er valt genoeg te bedenken en uit te voeren dus ik verveel me nooit.

Danseres Wendy

Na de middelbare school ging Wendy naar de dansschool. Ze reisde als danseres toen de hele wereld over, maar waarom besloot ze daar niet mee verder te gaan? Wendy: “Na de wereld-tour met Haddaway had ik voor mijn gevoel het hoogtepunt wel bereikt! Teruggaan naar een showballet vond ik geen uitdaging meer.”

“Ik wilde ook graag een verschil maken”

Je hebt veel typetjes gespeeld zoals Ushi, Dushi en Lushi. Wat maakte het zo leuk om dit te spelen en wie was je favoriet? 

Mijn absolute favoriet was Ushi. Zij was verlegen maar ook weer heel brutaal. En de spraakverwarringen die ik bezorgde door de zogenaamde taalbarrière vond ik geweldig om te doen! 

Zo’n vijf jaar geleden ben je begonnen met het online platform en blad “Wendy Online”. Hoe ben je op dit idee gekomen? Wat wil je hiermee bereiken? 

Ik kreeg van heel veel vrouwen altijd de vraag: hoe doet ze het allemaal? Werken, moeder zijn, vrouw zijn, sporten, sociaal leven etc. Toen bedacht ik me dat ik genoeg te vertellen had en ik wilde ook graag een verschil maken. Er valt zoveel negatief nieuws te lezen en ik miste het positieve geluid. Daarom koos ik ervoor om een mooi en positief blad op de markt te brengen en dat online verder uit te bouwen. 

Wat maakt jou nou het meest gelukkig? 

Mij maakt mijn huidige leven me gelukkig. De juiste balans tussen mijn gezin en mijn werk.

“Blijf vertrouwen houden in jezelf en geef nooit op”

Wendy’s Mobile Gym

Sinds kort is Wendy gestart met “Wendy’s Mobile Gym”. Je krijgt dan dagelijks een workout van 10 minuten toegestuurd. Waarom ben je dit gaan doen? Wendy: “Ik hou ervan om mensen te motiveren om gezond te leven en te bewegen!”

Wat is je grootste leermoment uit je carrière? 

Mijn grootste leermoment is nooit opgeven. Er zijn momenten waarop alles vanzelf gaat maar ook momenten waarop alles lijkt tegen te zitten. Blijf vertrouwen houden in jezelf en geef niet op. 

Je hebt tot 2019 The Voice of Holland en The Voice Kids gepresenteerd. Hoe heb je deze tijd beleefd en wat maakte die twee shows voor jou zo anders? 

TVOH is geweldig om te doen maar de Voice Kids is het allerleukste! Omdat de kinderen zo onbevangen zijn! De volwassenen bij TVOH zijn vaak erg gespannen omdat daar veel van af hangt. De kids maken gewoon lol en zien het als een mooie leerschool!

Als je mocht kiezen uit alles wat je tot nu toe bereikt hebt tijdens je carrière, wat heeft de meeste impact op je gehad en waar ben je het meest trots op?

Het winnen van de televizier ring voor het programma Hart in Aktie. Ik heb het programma 7 jaar met hart en ziel gemaakt maar nooit gedacht dat we daar de grootste tv-prijs van NL zouden kunnen winnen. 

“Volg je hart, doe wat je leuk vindt en wat je gelukkig maakt.”

Je bent sinds kort overgestapt van RTL naar Talpa. Waarom heb je deze keuze gemaakt en vond je het een lastige beslissing? 

Toentertijd overgestapt naar RTL voor de grotere studio programma’s zoals The Voice en de dramaserie Moordvrouw dat was bij SBS toen niet mogelijk en nu was het na 10 jaar RTL weer tijd voor nieuwe uitdagingen. 

Wat zijn jouw plannen voor de toekomst? 

Ik word elke dag wakker met boordevol plannen, voorlopig ben ik druk genoeg en leef ik met de dag. 

Heb je nog inspirerende woorden voor mensen die nog niet weten wat ze later willen gaan doen?

Volg je hart, doe wat je leuk vindt en wat je gelukkig maakt. Dat geeft je namelijk het meest energie en dan zal elke dag een feestje zijn. 

Never give up!

Dit bericht heeft één reactie

  1. Donn Golanski

    I delight in, lead to I found just what I used to be taking a look for. You have ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

Geef een reactie