Marieke van Meijeren – “Ik voel dat ik geboren ben om dit te doen”

Met iemand zijn ziel, lichaam en hoofd kunnen verbinden, een onderneming runnen én een autobiografie schrijven. Marieke van Meijeren kan het allemaal. Ze vertelt over haar leven als ondernemer, maar ook als energiewerker en auteur. Ze geeft tips over hoe je bewuster kan leven en hoe de bewustzijnschool is ontstaan.

Wie of wat is jouw grootste inspiratie? 

Mijn grootste inspiratie is het leven. Ik leer daarvan en haal er inspiratie en informatie uit. Voor mij is het meer dan de natuur en de hemel, namelijk vooral het leven zónder de mens.

“Het was tijd om daar wat mee te doen”

 

Marieke van Meijeren

Wat heb je gestudeerd en hoe hebben deze keuzes jouw leven veranderd? 

Ik heb HBO-reclamemarketing en communicatie gestudeerd. Ik ben wel creatief, maar niet de hele dag lang. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik het inspirerend vond om mijn creatieve kant feitelijk te maken door me bezig te houden met marketing en financiën. Ik betwijfel of ik alles uit deze geleerd heb, ik was namelijk meer afwezig dan aanwezig. Het kostte me veel moeite om motivatie te vinden omdat ik school niet leuk vond. Kunst en cultuur interesseerde me wel, oftewel een andere manier van leren. Het was moeilijk voor mij om een hele dag binnen te zitten en uit boeken te leren. Eenmaal afgestudeerd ben ik meteen begonnen met het oprichten van mijn eerste bedrijf. 

Hoe ontdekte je dat je ondernemer wilde worden?

Toen ik 3 jaar oud was heb ik een ervaring gehad met mijn ouders. Op een zomerse dag liep mijn vader met zijn koffertje de straat uit, op weg naar zijn werk. In mijn pyjama stond ik op de stoep toen mijn moeder me naar binnen riep. Ik besloot op dat moment alles anders aan te pakken dan mijn vader. Ik zag hem zelden omdat hij 5 à 6 dagen per week werkte. Ik wilde wél vrij zijn. Na mijn afstuderen kwam deze herinnering omhoog. Het was tijd om daar wat mee te doen.

Ik startte mijn eerste bedrijf in fotoshoots. Uit mijn tijd als model heb ik geleerd hoe te fotograferen en daarnaast ben ik creatief ingesteld. Vrij snel werd mijn eerste onderneming een succes, inclusief team. Vijf jaar lang hield ik me bezig met dit bedrijf. Tussendoor had ik een ander bedrijf in de IT. Ik had een algoritme bedacht voor Facebook, hier haalde ik verschillende investeringen voor binnen. Na een jaar hieraan gewerkt te hebben met een team zouden we gaan lanceren. Toch kwam ik tot de conclusie dat ik er helemaal niet goed van werd, letterlijk en figuurlijk. Lichamelijk voelde ik me ziek om het feit dat dit mijn carrière zou worden voor een lange tijd. Ik pakte mijn spullen en ben in mijn eentje naar een Groningse boerderij gegaan om daar het weekend door te brengen. Al wandelend besloot ik dat dit niet was wat ik wilde. Zogezegd, zo gedaan. Het bedrijf heb ik verkocht. Na het verkopen van mijn onderneming ben ik gaan reizen. 

“Deze gebeurtenis heeft de grootste impact op mijn leven gehad”

Ibiza

Hoe beviel het reizen voor jou na het ondernemen?

Dat was niet nieuw voor mij omdat ik al veel had gereisd voor mijn modellenwerk. Het reizen met als reden ‘niks te hoeven doen’ was wel nieuw. Allereerst ging ik voor twee maanden naar Spanje en Ibiza. Jaren aan reizen volgden; waarvan een paar maanden in Canada en Costa Rica en daarnaast ben ik ook in Oostenrijk en Zwitserland geweest. Tussendoor ging ik wel eens naar Nederland, bijvoorbeeld naar Groningen. De vrijheid om met mezelf te zijn, gaf me veel zelfvertrouwen. Het reizen heeft een grote impact op me gemaakt, aangezien ik door de ontspanning en de verbinding met mezelf mijn zielsroeping in me is ontwaakt. Na het reizen ben ik dat dan ook gaan doen.

Je hebt verschillende heftige dingen meegemaakt. Hoe ben je hieruit gekomen en hoe hebben deze ervaringen jou gemaakt tot de vrouw die je nu bent? 

Toen ik 16 jaar oud was had ik een bijna-doodervaring. Ik reed mezelf te pletter met een motor. Deze gebeurtenis heeft de grootste impact op mijn leven gehad, vooral omdat ik zo jong was heeft dat me echt gevormd. Veel mensen zijn bang voor de dood. Wanneer je de dood van dichtbij meemaakt, neemt die angst af. Op spiritueel gebied ben je dan een stuk verlicht. Dat gevoel geeft me veel ontspanning en vrijheid, wat spiritueel ontwakend was. Het maakte me bewust, maar tegelijkertijd eenzaam en verloren. Hier moest ik doorheen om mezelf te vinden, dus ik besloot een boek te schrijven.

Op mijn 23e kreeg ik een miskraam en daarna een vorm van baarmoederhalskanker, waardoor ik in een depressie belandde. Het verliezen van een kindje was heel zwaar. Het terugvinden van mezelf was voor mij een hele reis. Hier pluk ik nu de vruchten van: het heeft me gemaakt tot de vrije vrouw die ik nu ben.

“Ik ben een geboren bouwer, een ondernemer”

Hoe heb je het proces ervaren van het schrijven van je boek ‘RISE’?

RISE is een spirituele autobiografie en zielactivatie boek. Het gaat voor een groot gedeelte over mijn bijna-doodervaring en over de groei en ontwikkeling die ik heb doorgemaakt. Veel wat ik hierin heb geschreven is ook taboedoorbrekend, zodat mensen zichzelf kunnen herkennen in het verhaal. Het proces van het schrijven was helend, zwaar en confronterend. Uiteindelijk heb ik het voor mezelf geschreven om emotioneel vrij te komen van bepaalde ervaringen in mijn leven. Daar is dit boek dan uiteindelijk uitgekomen en ik ben ook heel blij dat ik dat heb gedaan. 

RISE

De bewustzijn school is jouw eigen onderneming. Wat houdt het precies in en hoe ben je op dit idee gekomen?

Kortgezegd is het een sportschool voor je lichaam, geest en gedachte. Het is heel laagdrempelig omdat we diepzinnige, spirituele lessen in ‘Jip en Janneke-taal’ uitleggen. Momenteel zijn we vooral online georiënteerd vanwege corona. Ik voel dat ik geboren ben om dit te doen en niet anders kan dan de bewustzijn school. In hippe termen noem je dit je missie of levensdoel, dat gaat bij iedereen aan en daar ontwaak je als het ware in. De één ontwaakt als ze vijf jaar oud zijn, bij de ander pas als ze 25 jaar zijn. Bij mij gebeurde dit toen ik terugkeerde uit Costa Rica. Als je zoiets voelt en ziet, kan je niks anders dan het gewoon doen. Voor mij is het vanzelfsprekend: ik ben een geboren bouwer, een ondernemer. 

Wat zijn de belangrijkste tips voor mensen die bewuster willen gaan leven? 

Mensen moeten meer bezig zijn met zichzelf en minder met anderen. Het is belangrijk dat je eerst jezelf begrijpt voor je andere mensen kunt begrijpen of helpen. Er hoeft niks verschrikkelijks te gebeuren om het pad van bewustzijn te kunnen bewandelen. Ook uit interesse kan je je hierin ontwikkelen. De meest praktische tip die ik mee wil geven is jezelf de vraag stellen ‘Heb ik hier nu behoefte aan?’. Doordat je jezelf dat vraagt, ga je jezelf ook voelen. 

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

Ik werk niet zoveel, dus het is best relaxed. Wanneer ik werk op de bewustzijn school, begin ik daar rond 10 uur. Terwijl ik koffie maak zijn mijn collega’s en freelancers al aan het werk. Als we een meeting hebben, wordt deze geleid door de projectmanager. Verder krijg ik over de hele dag vragen en heb ik creatieve meetings. Na de lunch werk ik, als ik geen afspraken heb, mijn mails bij. Dit doe ik één keer per week. Dat stimuleert het zelfdenkend vermogen van mijn collega’s, zo denken ze eerst goed na voor ze mij een vraag stellen via de mail. Als ik er een dagje niet ben, draait de boel ook perfect. Het is in mijn ogen meer een ego-dingetje om je onmisbaar te voelen, zo krijg je misschien erkenning of vind je het lastig om de controle uit handen te geven. De bewustzijn school is een fijne plek voor mij omdat ik het heb ingericht naar mijn eigen smaak. Daarnaast voelen mijn collega’s als echte vriendinnen.

“Dit heb ik al mijn hele leven lang gehad”

Waar ben je het meest trots op?

Op mijn dochtertje. 

Wat zijn je grootste plannen voor de toekomst? 

Ik ben bezig met mijn tweede boek, dus dat is mijn plan. Verder zou ik graag in een bosrijke omgeving willen wonen, wat meer in de natuur. Met de Bewustzijn School hebben we pasgeleden een event gedraaid met 14.000 mensen. In december doen we dit weer, het plan is om dan 20.000 bezoekers te hebben. 

Je omschrijft jezelf ook als energiewerker. Hoe moet ik dat voor me zien?

Ik ben in staat om me te verbinden met jouw ziel, lichaam en hoofd, dus eigenlijk alles wat jij bent. Dat is allemaal vormloos. dus je kan niet zien dat ik dat doe. Hierdoor kan ik dus moeiteloos met je meereizen. Als jij aan het praten bent, kan ik filmpjes van je waarnemen, gedachtes zien en jouw lichaam helemaal voelen en ervaren. Zo kan ik in één op één- en groepssessies mensen begeleiden om te helen van bepaalde ervaringen. Dit heb ik al mijn hele leven lang gehad.

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie