May-Britt Mobach – “Op elke hoek wacht een verhaal, dat voel ik echt zo”

Overstappen van een droombaan naar je eigen business. Deze grote stap durfde May-Britt Mobach te maken. Inmiddels heeft ze haar eigen online magazine “Amayzine.com” wat ze echt probeert te maken van vrouwen voor vrouwen. Waar haalt zij haar dagelijkse schrijfinspiratie vandaan en wat is haar daily routine? Read on…

Wie of wat is jouw grootste inspiratie?

Het leven. Mensen die ik ontmoet, situaties die ik bezie. Ik probeer altijd de echtheid te ontrafelen. Maar op elke hoek wacht een verhaal, dat voel ik echt zo.

May-Britt Mobach – “Op elke hoek wacht een verhaal, dat voel ik echt zo”

Wat heb je gestudeerd? Was dit voor jou de juiste keuze en gebruik je deze kennis nog? 

Ik geloof waar het wetenschappelijke studies betreft niet echt in het 1 op 1 gebruik van de opgedane kennis. Het leert je meer een bepaald denkniveau aan. Uiteindelijk kom je wel waar je moet zijn. Ik heb veel vrienden in de media die geschiedenis hebben gestudeerd en ken veel managers van mooie zaken die hotelschool hebben gedaan. Ik wilde naar de School voor de Journalistiek maar werd steeds niet ingeloot. Belachelijk systeem trouwens. Dan hoor ik dat mensen “mijn” studie gewoon een jaar als parkeerstudie volgden. Die kon ik dan wel wat doen. Ik was met gemiddeld een 8,5 voor de HAVO geslaagd en droomde van die school, maar mijn lot lag in een lootje. Uiteindelijk ben ik via Nederlands, Algemene Letteren en Film en Tv Wetenschappen toch daar gekomen waar ik wilde. En misschien pasten deze studies me wel beter uiteindelijk.

“Het is natuurlijk een groot droomverhaal” 

Je hebt RTL Boulevard opgezet en dit programma 2 jaar lang geleid. Wat vond je daar het leukste aan? Wat zorgde er uiteindelijk voor dat je toch uit de tv-wereld stapte? Uiteindelijk vond ik leuke zinnen maken voor Beau en snedige titels voor bij de onderwerpen het allerleukste. Ik was altijd meer een tekst-tv-maker dan een regisseur. Ik kon meer genieten van een mooie zin dan van dat geweldige shot.

Wat is jouw daily routine? 

Heb je even? De wekker gaat vaak om 06:15. Dan knuffel ik de hond, douche ik, smeer ik boterhammen en vul ik broodtrommels terwijl ik al sinaasappels persend de ochtendkranten doorblader. Dan wapper ik iedereen de deur uit en gaat de laptop open. Vroeger was dat in ons kantoor, in corona-tijd gewoon thuis. Maar ik app me suf met mijn chef, mijn salesdirector en onze vormgever. Ik geniet van het schrijven, ren een rondje door het bos, maak sales voorstellen, en stort me dan weer op mijn meisjes. Ze worden ouder en hebben mij nog meer nodig in de vorm van samen werkstukken maken, powerpoints en allemaal andere leuke projecten.

DE Droom functie van May 

May was hoofdredacteur van Marie Claire van 2010 tot 2013. Deze baan beschreef ze in een ander artikel als een droomfunctie. Maar waarom was dit voor May DE droom functie? May: “Het is natuurlijk een groot droomverhaal. Reizen, vaak eersteklas, naar New York en Parijs om een beetje op de eerste rij te zitten en naar shows te kijken. Maar het is ook heel hard werken, veel politiek bedrijven, het iedereen naar de zin willen maken. Ik heb ervan genoten en er veel van geleerd maar ik ben nou als eigen baas veel en veel gelukkiger.”

“Vormgeven aan het gevoel van de dag” 

Wat maakt jou nou het meest gelukkig? 

Na heel hard werken en mooie dingen te hebben gemaakt aan de eettafel zitten met mijn geliefde. Fles wijn op tafel, kaas en Parmaham op een plankje en onze kinderen in ons “shot” op de bank voor de open haard die naar Garfield II kijken. 

Wat is jouw grootste leermoment uit je carrière? 

Ik heb geleerd dat het soms niet erg is om afscheid te nemen van iemand. Net als vriendschappen niet altijd een leven lang mee gaan, geldt dit ook voor collega’s. Niet erg, gun elkaar het goede, maar soms is het op en dan ga je door. Ik begrijp het ook nooit als mensen hun schoonmaakster niet durven ontslaan als ze al twintig jaar ontevreden zijn. Als het niet werkt, moet je niet klagen en zeuren, maar handelen.

De start van Amayzine.com

Mijn man zei tegen me: “Je leukste verhalen halen het blad nooit.” En dat was zo. Amayzine probeerde ik echt te maken van vrouwen voor vrouwen. Dus eerlijk, ongepolijst en grappig. Ik houd van het dagelijkse ritme. Vormgeven aan het gevoel van de dag, kunnen inspelen op het nieuws en niet te veel tijd morsen aan shoots en ellenlang vergaderen over komma’s. 

“Een hoog get-things done- gehalte.”

Waar ben je tot nu toe het meest trots op? 

Op mijn gezin natuurlijk. En werkmatig? Amayzine en Cleo & Bast, (mijn verse kinderboek) vechten om een eerste plek.

De fashion tips van May

Aangezien May heel de wereld is afgereisd om de mooiste modeshows bij te wonen en zowat elke dag over mode schrijft, heeft ze haar kennis over mode wel paraat. Wat is nou haar favoriete fashion look? May: “Ik houd van stylish casual met een twist. Lekker veel en niet te voorspelbare sieraden, mooie schoenen, een goede jeans en een overhemdje. En dan iets van Dries van Noten om het af te maken.”

Een andere vraag aan May is wat er absoluut niet uit iemand zijn kledingkast mag ontbreken? May: “Dat wat eigenlijk veel te duur was maar wat je jaren en jaren gelukkig maakt en je net even dat shotje zelfvertrouwen geeft.”

Wat is essentieel om een online magazine succesvol te houden? 

Een hoog get-things done- gehalte.

Heb je nog inspirerende tips voor mensen die nog niet weten wat ze later willen gaan doen? 

Doe het gewoon. Het ergste wat kan gebeuren is dat het niet lukt. Nou, dat overleef je dan ook wel weer.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. tlover tonet

    Enjoyed examining this, very good stuff, appreciate it.

Geef een reactie