Julia Sinning – “Kijk wat er op je pad komt en onderneem actie”

Julia Sinning heeft niet alleen meegedaan aan de Bachelor, maar is daarnaast een echte powervrouw. Naast actrice en model is ze ook Miss Nederland, waardoor ze een tijdje geleden zelfs in Israël stond met als doel vrouwen te inspireren. LINSPO ging in gesprek met Julia, want hoe komt zij aan al deze kracht en inspiratie?

Wie is jouw grootste inspiratie?

Vroeger haalde ik mijn inspiratie uit filmsterren of beroemdheden. Mooie, zelfverzekerde vrouwen die continu staan te shinen, dat is wat ze het liefste doen. Die zelfverzekerdheid inspireerde me. Tegenwoordig haal ik mijn inspiratie uit dingen om me heen zoals motivational speeches en quotes. Als ik even niet weet hoe ik iets moet aanpakken of niet zo lekker in mijn vel zit, pak ik dat erbij om mezelf weer te motiveren en me beter te voelen. 

Julia Sinning – “Kijk wat er op je pad komt en onderneem actie”
Fotografie: William Rutten

Wist je vroeger al dat je dit wilde doen?

Van jongs af aan sta ik al op het podium. Altijd stond ik vooraan met drama en was de hele dag aan het dansen en zingen. Ik voelde me thuis op het podium en was super creatief. Ik wilde altijd al acteren en ben de musicalschool gaan doen toen ik dertien was. Mijn familie werkt in de economische sector, dus ik heb een heel ander pad bewandeld dan zij. Mijn ouders wilden ook dat ik een hbo-opleiding zou afronden voor ik naar de acteerschool ging. Ik ging communicatie studeren, maar in mijn derde jaar kwam ik erachter dat acteren écht was wat ik wilde. Ik besloot auditie te doen en de feedback die ik kreeg mee te nemen naar volgend jaar, want ik dacht echt dat ik het niet in één keer zou halen. Toen werd ik onverwachts toch aangenomen. Het eerste jaar van de filmacademie heb ik gecombineerd met mijn afstuderen aan het hbo, dus dat was ontzettend pittig. 

Je hebt ook meegedaan aan de Bachelor, hoe heb je dit ervaren?

Het is op mijn pad gekomen. Ik ben 2021 ingegaan met nieuwe energie: ik wilde vlammen dit jaar. Ik wilde elk avontuur en elke uitdaging aangaan die op mijn pad zou komen. Toen kreeg ik een bericht en ik dacht ‘waarom niet?’. Ik had geen idee wat ik kon verwachten. Voor ik het wist, werd ik verliefd. Het was een bizarre tijd, want voor en na de Bachelor gebeurde er ook een hoop. Het is gek om vier weken op Kroatië te zitten zonder je telefoon. Je kreeg niks mee van de buitenwereld. Tijdens die vier weken werd ik verliefd en bij terugkomst deed ik mee aan ik Miss Nederland. Achteraf kreeg ik daardoor een soort backlash van het programma, dat had ik niet verwacht. 

De Bachelor

Ik deed mee aan Miss Nederland omdat het een meisjesdroom was van me. Eigenlijk wilde ik meteen meedoen zodra het mocht, op mijn achttiende. Toen ik eenmaal die leeftijd had bereikt, was ik zo onzeker dat ik niet eens mee durfde te doen. Die droom heb ik dus een paar jaar verder wel waargemaakt. In 2020 zag ik dat Miss Nederland zich meer focust op grace en business, niet meer alleen om het uiterlijk. Je hebt echt een toevoeging en geeft vrouwen daadwerkelijk wat mee. Ik wilde niks liever dan andere vrouwen inspireren. Ik heb voor een lange tijd veel druk op mezelf gelegd om goed genoeg te zijn voor anderen. Ik wilde als boodschap meegeven dat iedereen goed is zoals hij of zij is. 

Hoe zag de weg naar Miss Nederland eruit?

Het was heftig. In november gaf ik me op en ik zat bij de laatste honderd kandidaten. Op dat moment was ik over the moon. Ik ben challenges gaan doen en kwam bij de laatste vijftig. Met de productie van de Bachelor sprak ik af dat ik op de hoogte zou blijven van alles wat er omtrent Miss Nederland zou gebeuren. Toen ik terugkwam van de Bachelor stond ik de volgende dag al bij de casting. Dat voelde gek omdat ik vier weken lang was afgezonderd van mijn vrienden en familie en nog geen dag later stond ik met vijftig vrouwen voor een jury. Toen ik bij de laatste twintig vrouwen zat, werd ik als negentiende opgenoemd om door te gaan naar de laatste ronde. Toen behaalde ik de laatste tien en vanaf dat moment ging ik écht voor de kroon. Op dat moment wist niemand dat ik deel had genomen aan de Bachelor – laat staan het programma heb gewonnen – dus dat vertelde ik pas twee weken later, toen dat bekend werd gemaakt. Ondertussen had ik veel last van liefdesverdriet, maar kon ik niets laten merken. De organisatie had ik het wel verteld. Toen ik de eerste aflevering van de Bachelor zag, wist ik al meteen dat het de verkeerde kant op zou gaan. Ze hadden me neergezet als ‘de actrice’ en zeiden bij de voorstelronde via de voice-over dat het mijn droom was om beroemd te worden. Ik was blij dat ik de Miss Nederland organisatie achter me had staan, zij hebben me enorm geholpen in die tijd. Zes dagen na de reünie van de Bachelor was de finale van Miss Nederland. Toen ik hoorde dat ik gewonnen had, voelde ik zoveel ontlading. Het was meant to be.

Miss Nederland 2021
Fotografie: William Rutten
Julia Sinning
Fotografie: William Rutten

Na je winst als Miss Nederland ging je door naar Israël voor de titel Miss Universe. Hoe ervaarde je dit?

Dit was een ontzettend leuke ervaring. Het voelde als een soort wereldreis samen met 80 andere vrouwen. In twee weken leer je zoveel verschillende culturen kennen. Iedereen was lief en zo empowering naar elkaar toe. Ik heb niet gewonnen, maar dat vond ik helemaal prima. Ik ging lekker terug naar Nederland om hier mijn ding te doen. Ook hebben we nog steeds een grote, gezellige groepschat met zijn allen. 

Wat zijn je grootste plannen voor de toekomst?

Ik ben begonnen met vloggen, dus daar ga ik mee aan de slag. Ik heb nog vijf maanden als Miss Nederland, daarmee ben ik bezig met wat projecten waar ik niet veel over kan zeggen. Daarnaast blijf ik lekker acteren. Binnen tien jaar zou ik graag een talkshow op willen zetten om vrouwen te empoweren.

Ik wist heel lang niet wat ik wilde doen, het leven is één grote zoektocht. Leg niet teveel druk en haast op jezelf. Kijk wat er op je pad komt en onderneem actie. Het is niet erg om niet precies te weten wat je wil doen. De rust in het wachten is erg belangrijk: trust the proces, het komt er allemaal aan. 

Miss Nederland Julia

Dit bericht heeft één reactie

  1. tlovertonet

    he blog was how do i say it… relevant, finally something that helped me. Thanks

Geef een reactie