Larissa Bruin – “Het is niet een beetje mooi doen en fotootjes maken”

Larissa Bruin – “Het is niet een beetje mooi doen en fotootjes maken”

Larissa Bruin – “Het is niet een beetje mooi doen en fotootjes maken”

We nemen een kijkje in het leven van Larissa Bruin. Ze is een duizendpoot wat betreft social media. Ze begon zo’n 9 jaar geleden met haar eigen blog “From hats to heels”. Daarop inspireert ze dagelijks vrouwen op het gebied van mode, reizen, lifestyle en beauty. Deze inspiratie is inmiddels uitgebreid tot aan youtube en instagram.

Wie of wat is jouw grootste inspiratie?

Ik laat me graag inspireren vanuit verschillende hoeken. Dit kan gaan om modeshows, kunst, cultuur, films, series, wat er in de maatschappij gebeurt, of andere mensen. De meeste inspiratie haal ik uit mijn reizen; ik vind het heerlijk om mee te gaan in een andere cultuur, daar veel van te leren en mijn content daarop aan te passen.

Style therapist of psycho fashionista?

Larissa heeft der master psychologie afgerond maar besloot daarna het roer om te gooien en de studie allround styling te volgen. Wat gaf haar nou de doorslag om te switchen? En gebruikt ze nog iets van deze studies in der carrière? Larissa: “Na mijn VWO studie wilde ik psychologie doen, omdat ik dat toen goed bij mij vond passen en daar zeker ambities in had. Toen ik echter als 22-jarige mocht blijven werken op mijn stageplek, besefte ik dat het op dat moment in mijn leven een te zware job was. Ik deed daarom ook de studie Allround Styling in de hoop styliste te worden en een baan te vinden waar ik mijn creativiteit in kwijt kon. Ik denk dat beide studies mij heel veel kennis hebben opgeleverd; over het leven & de psyche, maar ook over creativiteit en esthetiek. Beide komen me nog altijd goed van pas, al is dat waarschijnlijk vooral onbewust.”

Daily routine

Voor veel mensen is het moeilijk in te beelden hoe het leven van een influencer er uit ziet. Het is vooral veelzijdig en je kunt veel van je creativiteit in kwijt. Larissa: “Voor corona reisde ik ongeveer elke maand, vaak persreisjes of reisjes om mooie content te maken. In Nederland ben ik ook veel aan het filmen en fotograferen. Daarnaast: heel veel editten, veel emails beantwoorden, events, meetings, brainstormsessies en er komt een heleboel geregel bij kijken (van shoppen tot het ophalen van pakketten of items bij postkantoren en merken). Sinds corona is het rustiger op het gebied van meetings, events & reizen. Maar hopelijk kan ik gauw weer op reis.”

“Elke project is nieuw en daarom een uitdaging” 

Wat vind jij nou het allerleukste aan influencer zijn? 

Ik vind het heel fijn dat elke dag anders is en dat ik veel vrijheid heb om mijn dagen in te delen. Elk project is nieuw en daarom een uitdaging. Ik houd ervan om mooie content te maken die aansluit bij mij, mijn doelgroep en eventueel een opdrachtgever. Ik ben vooral ook heel blij met alle reizen die ik mag maken en de leuke mensen die ik ontmoet. Intens van mijn leven genieten en daarmee anderen inspireren vind ik heel bijzonder.

Wat is je leukste samenwerking tot nu toe geweest? 

Er zijn verschillende samenwerkingen die ik heel gaaf vond. Zo was het een van mijn allereerste opdrachten om een foto te maken voor het magazine Glamour USA. Dit is een foto van mijzelf voor mijn kledingkast welke bovendien nog regelmatig viraal gaat. Ik vind het ook tof om zelf te mogen designen voor merken en om zelfs een samenwerking te hebben gehad met Toyota. Ik heb toen min of meer mijn eigen auto mogen “designen”/samenstellen. Het is de meest intensieve lange termijn samenwerking die ik tot nu toe heb gedaan; super tof omdat het me veel vrijheid & blijheid opleverde en zo anders is van de meeste van mijn samenwerkingen.

Je hebt doormiddel van je baan veel gereisd. Welke bestemming is toch wel je grootste aanrader en welke je grootste afknapper? 

Op het gebied van reizen heb ik geen afknappers, want alles heeft zijn charme. Ik vond vooral de persreizen naar Thailand en de Dominicaanse Republiek geweldig. Thailand is heel indrukwekkend met de prachtige tempels, natuur & cultuur. De Dominicaanse Republiek is esthetisch precies waar ik van houd voor mijn content: heel kleurrijk, met veel historie en vol sfeer.

Hoe ben je op het idee gekomen om te starten met je blog “From hats to heels”? 

Ik had altijd heel veel kleding en vond het leuk om voor de camera te staan. Daarnaast vond ik schrijven heel leuk. Toen ik dus hoorde over het concept van bloggen en eigen outfits fotograferen, had ik de perfecte match gevonden voor al die dingen die ik zo leuk vond om te doen: styling, fotografie, de model uithangen & artikelen schrijven.

“Zolang je doet wat goed voelt en daarbij dicht bij jezelf blijft, ben je goed bezig.”

De ultieme tips voor een beginnende blogger volgens Larissa:  

  • Het belangrijkste is dat je gewoon begint en vervolgens doorzet. Je hoeft het niet meteen goed te doen, want je zult groeien naarmate je bezig bent. Zolang je doet wat goed voelt en daarbij dicht bij jezelf blijft, ben je goed bezig.
  • Daarnaast zou ik aanraden om altijd nieuwsgierig & op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de media en het onderwerp waarover je blogt. Als je dan ook nog een niche kunt vinden, waar veel interesse naar is, dan is dat top.

Als je moest kiezen tussen Youtube, Instagram en bloggen welke zou je dan kiezen en waarom? 

Ik kan niet kiezen tussen Youtube en Instagram. Beide vind ik top. Youtube, omdat het zoveel leuke interactie met mijn kijkers oplevert en ik daar heerlijk mezelf kan zijn. Instagram, omdat ik er veel creativiteit & styling in kwijt kan en ik gewoon gek ben op mooie plaatjes.

Wat zijn de grootste misvattingen als het om influencen gaat?

Veel mensen denken dat het makkelijk en oppervlakkig is “een beetje mooi doen en fotootjes maken”. Er zit veel meer tijd in een Instagram post of Youtube video en überhaupt het op gang krijgen van een goedlopend Instagram of Youtube profiel dan mensen kunnen inschatten. Daarnaast betekent bezig zijn met het uiterlijk of materiele zaken, niet per se dat je geen inhoud hebt of arrogant bent.

Wat is je grootste doel dat je binnen nu en zo veel jaar bereikt wil hebben? 

Het lijkt mij vet om meer series te maken met productieteams. Of dit nu gaat om video’s voor mijn kanaal, een ander Youtube kanaal of TV. Ook lijkt het me heel gaaf om in een film te spelen en meer acteer- en presenteer werk te doen. Daarnaast zijn er nog wat doelen die ik voor mezelf houd, maar hopelijk zien we daar in de toekomst meer van.

HET proces achter een instafoto

Je kijkt wellicht 15 seconden naar een instafoto. Wat er allemaal aan toe pas komt wordt door veel mensen onderschat. Dus laten we even een kijkje nemen naar het proces van een Instagram foto. Larissa: “Voor een goede Instagram foto moet je denken aan het volgende: eventueel contact met een opdrachtgever die een bepaalde briefing heeft op het gebied van een Instagram foto, brainstormen over het type foto dat je wilt maken, wellicht wat pinterest/moodboard werk, het zoeken van een locatie & eventuele props & styling, afspraak met fotograaf of zelf opzetten van fotografie met tripod, fotograferen, keuze uit foto’s, editen & eventuele filters, planning in feed, hashtag research & caption schrijven, eventueel nog terugkoppelen met opdrachtgever voor feedback op foto en caption, inplannen van foto, engagement op foto’s beantwoorden (reageren op comments), eventueel doorsturen van statistieken naar opdrachtgever en zelf statistieken in de gaten houden voor toekomstige posts.” In short: it’s not as simple as it looks.

In short: it's not as simple as it looks.

Dit bericht heeft één reactie

  1. vorbelutrioperbir

    I was very pleased to find this web-site.I wanted to thanks for your time for this wonderful read!! I definitely enjoying every little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you blog post.

Geef een reactie