Top 5 veiligste landen waar je als vrouw heen kan reizen

Veel vrouwen zien reizen als groot onderdeel van hun toekomst. Toch worden veel van hen tegengehouden door hun gedachten. Ben ik als vrouw onveilig in het buitenland? Nee hoor, dat hoeft totaal niet. Wij hebben namelijk een top 5 gemaakt van veiligste landen waar je als vrouw naartoe kan, gebaseerd op onderzoek van New World Wealth. 

Australië

Australië is erg populair bij vrouwen die alleen op reis gaan. Je zal wel moeten sparen, want de reis is lang en het land is duur. Ook is het veilig, behalve de wilde dieren die er rondlopen, daar zal je beducht voor moeten zijn. Vriendinnen zal je makkelijk maken, want Australië is een populaire plek voor vrouwelijke reizigers.

Chili

Chili is één van de veiligste landen binnen Zuid-Amerika waar je solo als vrouw heen kan reizen. Door het jaar heen zijn er veel reizigers; alleen zal je dus niet zijn. Het land biedt je van alles, van zonnen op het strand tot hiken in de bergen. Ook is de hoofdstad van Chili in de laatste jaren steeds hipper geworden. In Santiago kun je goed winkelen, lekker eten en slapen in luxe hotels. Als je budget wat kleiner is zijn er ook leuke hostels te vinden. 

Ijsland

IJsland is een van de veiligste landen als je het hebt over criminaliteit. Hier hoef je dus niet bezorgd om te zijn. Daarnaast staan IJslanders bekend om hun behulpzaamheid, als je dus een keer pech hebt met de auto zal er altijd wel iemand zijn die je wil helpen. Daarnaast heeft dit koude landje behoorlijk wat natuurwonderen te bieden. Denk aan prachtige watervallen, bombastische bergen en (niet te vergeten) het Noorderlicht. Redenen genoeg om een keer naar IJsland te gaan.

Nieuw-Zeeland

Weer een zeer vrouwvriendelijk land. Perfect om je eerste solo reis te maken. Nieuw-Zeelanders zijn namelijk vriendelijk en behulpzaam, veel vrouwen reizen af naar dit verre plekje. Je kan hier perfect je grenzen verleggen door te gaan skydiven of de natuur te ontdekken. Het reizen binnenslands is gemakkelijk aangezien er bussen rijden door het gehele land. 

Veiligste landen

Canada

Voor de wat ruigere types is Canada een topland. Het is een combinatie van prachtige natuur, hippe steden en heerlijke cultuur. Verder biedt het land moderne voorzieningen voor vrouwen, hier zal je niet gek aangekeken worden als je solo reist. De Canadezen weten ook zeker wat lekker eten is. Een typisch gerecht is poutine, frietjes met gravy en een lekker biertje erbij.  Zo kom je de reis wel door.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Merel

    Helemaal zin om op reis te gaan nu! 😍😍

  2. Hannah

    Jaa ik ben helemaal overtuigd! Volgend jaar ben ik in Chili 😉

Geef een antwoord