Met deze 6 tips ga jij super goedkoop op vakantie  

Reizen is ontzettend leuk, maar wel duur. Toch hoeven vakanties niet altijd super luxe te zijn: je leert het land of de stad het beste kennen wanneer jij je tussen de locals waant. Met de volgende tips ga jij super goedkoop op vakantie en is jouw tripje ongetwijfeld een succes.

  1. Reis in het laagseizoen

Wanneer je niet gebonden bent aan schoolvakanties, kun je het beste buiten die tijd reizen. Vakanties zijn namelijk het duurst in de herfstvakantie, in december en januari (kerstvakantie), tijdens de meivakantie en in juli en augustus. Vooral wanneer je een goedkope last minute vakantie boekt ben je extra voordelig uit.

goedkoop vliegen
airbnb

2. Slaap bij locals

Airbnb is de perfecte plek als je goedkoop wil overnachten. Vermijd dure hotels, iemands huis is vaak meer dan prima. Op sommige plekken vind je de prachtigste huizen en kamers. Soms verblijven er ook andere reizigers waar je dan mee kan optrekken. Extra gezellig!

3. Boek een goedkope vlucht

Een goedkope reis begint bij een goedkoop vliegticket. Via skyscanner.nl vind je de goedkoopste tickets per periode. Mocht je geen specifieke periode voor ogen hebben, vind je de allergoedkoopste tickets. Voor een paar tientjes zit jij in een ander land!

goedkoop op vakantie
City pass

4. Gebruik een citypass

Wanneer je op een stedentrip gaat kun je een pas huren waar je voor een paar dagen onbeperkt met het openbaar vervoer kan reizen. Met korting bezoek je de mooiste musea en bezienswaardigheden. Zo haal je op een goedkope manier alles uit je tripje.

5. Eten en drinken

Die dure, levendige straatjes zijn vaak helemaal gevuld. Toch is het eten vaak erg prijzig en de kwaliteit niet altijd om over naar huis te schrijven. Wanneer je zijstraatjes ingaat, vind je schattige lokale restaurantjes waar je goedkoop én lekker eet. Vraag ook daar naar tips voor restaurants. Zo eet je niet alleen goedkoop, maar ontdek je ook de lekkerste gerechten. Daarnaast hoef je niet altijd uit eten te gaan: hoe leuk is het om naar de plaatselijke markt te gaan en in je appartement een gerecht in elkaar te flansen?

food market
montenegro
Montenegro

6. Stap uit je comfortzone

Dubai, New York of Londen: deze grote bestemmingen zijn helemaal hot en happening. Maar wist je dat landen als Montenegro en Slovenië ook prachtig zijn? Je gaat misschien wat buiten je comfort zone, maar dan heb je ook wat! Zowel de vlucht als de bestemming is vaak erg goedkoop.

Geef een antwoord