De 10 leukste date ideeën voor Valentijnsdag ♡

Op 14 februari vieren we de dag van de liefde. Valentijnsdag is het ideale moment om jouw geliefde (of natuurlijk je vriendinnen) in het zonnetje te zetten, maar dat hoeft niet altijd in de vorm van cadeautjes. Hieronder vind je de 10 leukste date ideeën voor Valentijnsdag, om aanstaande maandag de perfecte dag te maken.

Samen koken date

#1: Samen koken

Niks is zo romantisch als samen je favoriete gerecht maken. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om elkaar te verrassen: de één verzint het voorgerecht, de ander het hoofdgerecht en samen maken jullie het toetje. Schenk een lekker glaasje wijn in en geniet vooral van het eten en van jullie tijd samen.

#2: Een wandeling door het park

Muts op, sjaal om en gaan. Het is misschien nog te koud om op een kleedje te genieten van de zon, maar een koffietje halen en door het park slenteren is toch minstens zo gezellig? Je hoeft hiervoor natuurlijk niet in je eigen stad of dorp te blijven. Het Dakpark in Rotterdam is superromantisch: je hebt een prachtig uitzicht over Rotterdam en de haven. In het Zuiderpark in Den Bosch heb je tien hectare om te wandelen met prachtige bruggetjes over het water. Ook zijn er genoeg bankjes waar je lekker tegen elkaar aan kunt kruipen, mocht het koud zijn.

Samen picknicken
schaatsen date

#3: Schaatsen

Hoewel het waarschijnlijk te warm is om op natuurijs te schaatsen, kan het ook heel leuk zijn om naar een indoor schaatsbaan te gaan. Deze kun je in bijna elke grote stad in het land vinden, dus stap in de auto en ga erop uit! Na afloop een warme chocomel om jezelf wat op te warmen, hoe romantisch?

#4: Stedentrip

Een stedentrip kan zowel in Nederland als in het buitenland, het is maar waar je zin in hebt. Samen winkelen, terrashoppen en in de buitenlucht zijn is de perfecte quality-time voor Valentijnsdag. Misschien koopt je geliefde nog wel een cute cadeautje voor je 😉.

Stedentrip date
Spa date

#5: Spa

Niets is zo lekker als tot rust komen in de spa. Lekker in de sauna, zwemmen en een massage krijgen. Dit kan leuk zijn als je een relatie hebt, maar met vriendinnen is dit natuurlijk ook een heerlijk uitje. 

#6: Hotelovernachting

Pak eens uit en boek een hotelovernachting. Dit kan in de buurt zijn, maar het is leuk om nieuwe steden te ontdekken en daarna lekker te blijven slapen. Hoe gek je het maakt, kun je zelf bepalen. Sommige hotels hebben zelfs een jacuzzi midden in de kamer.

hotelovernachting date
bioscoop date

#7: Bioscoop

Kies samen een leuke film uit en ga eens ouderwets op date naar de bioscoop. Voor de film lekkere snacks halen en tijdens de film lekker tegen elkaar aankruipen. De bioscoop is de ideale date.

#8: Roadtrip

Pak de auto en rijd naar zoveel mogelijk verschillende steden. Gezelligheid gegarandeerd: de hele dag samen in de auto met snacks, muziek en elkaar. Probeer eens uit te zoeken hoeveel steden je kunt zien in een dag.

De 10 leukste date ideeën voor Valentijnsdag ♡
pretpark date

#9: Pretpark

Je kindertijd herbeleven in de Efteling of gillen in achtbanen in Walibi. Misschien niet per se heel romantisch, maar wel heel gezellig!

#10: Filmavond

Pak je kussens en dekentjes erbij, bereid wat hapjes voor, joggingsbroek aan en lekker Netflixen samen. Steek wat kaarsjes aan voor een romantische sfeer. Zo’n filmavond samen blijft leuk.

date ideeën voor valentijnsdag

Geef een antwoord