10 bijzondere vakantie weetjes over jouw favoriete bestemmingen

In het buitenland gaat het er soms net iets anders aan toe dan we in ons kleine kikkerlandje gewend zijn. Deze vakantie weetjes over tien verschillende steden of landen komen misschien wel van pas op jouw toekomstige reis.

#1 Berlijn

In deze stad zijn er meer dan 1000 plekken waar je döner kebab kunt kopen. Dit zijn er meer dan in Istanbul zelf, waar de Turkse snack oorspronkelijk vandaan komt.  

Berlijn
kauwgom singapore

#2 Singapore 

In Singapore is het verboden om kauwgom te importeren, kauwen en op straat uit te spugen. Dit verbod is in 1992 ingevoerd omdat het problemen veroorzaakte bij het onderhouden van flats van woningcorporaties. Op straat veroorzaakte kauwgom de meeste kosten op onderhoud van schoonmaak gereedschappen. Toch zin in kauwgom? Op doktersrecept wordt er een uitzondering gemaakt.

#3 Tsjechië 

Ben jij helemaal gek op bier, maar vind je het in Nederland wat te duur? Dan kun je beter je spullen pakken en naar Tsjechië vertrekken. Bier is hier namelijk goedkoper dan water. Voor een halve liter bier betaal je omgerekend slechts €1,20.

bier tjeschië
Macedonië

#4 Macedonië 

Als je dan toch in Tsjechië bent voor het goedkope bier, kun je beter meteen doorvliegen naar het goedkoopste land van Europa. Dit is namelijk Macedonië. Hier betaal je minder dan €5 voor een lunch met zijn tweeën. 

#5 IJsland

Word jij in de zomer ook helemaal gek van die jeukende muggenbulten? Dan kun je de Spaanse zon beter inwisselen voor de IJslandse kou. In dit land bestaan namelijk geen muggen. Weg met die klamboes en muggenspray!

metro New York

#6 New York

De spitsuren in het openbaar vervoer in Nederland zijn al ontzettend druk, maar als je het vergelijkt met New York hebben wij eigenlijk weinig te klagen. Per dag gebruiken hier maar liefst 5,2 miljoen mensen de metro. 

#7 China 

Het is algemeen bekend dat de Chinese muur enorm lang is. Mocht je het idee hebben om langs de muur te lopen, ben je maar liefst 18 maanden bezig. De muur is maar liefst 8000 kilometer lang. Dit is vergelijkbaar met de afstand tussen Amsterdam en Curaçao. 

Machigan holland

#8 Michigan

Last van heimwee? Dan kun je het beste naar het dorpje Holland in Michigan. Het dorpje is volgebouwd met Nederlandse huisjes, molens en winkels waar ze beschuit, stroopwafels en drop verkopen. In deze stad is ook een universiteit waar je Nederlands kan studeren.

#9 Mongolië

Als je voor je aankomende reis op zoek bent naar rust en kalmte is Mongolië de ideale bestemming voor jou. In dit land is de kans het kleinst om andere mensen tegen te komen, aangezien er slechts 1.7 inwoners per vierkante kilometer wonen. 

Mongolië
slippers in de auto

#10 Spanje

Het is natuurlijk helemaal niet gek om in het Spaanse zonnetje lekker rond te huppelen om je slippertjes, maar pas wel op wanneer je hiermee in de auto stapt. Achter het stuur zitten met slippers kan je in Spanje wel een boete van €200,- opleveren. 

Wat een bijzondere regeltjes en culturen hebben ze soms toch ook in het buitenland, wie had gedacht dat er nog een ‘Holland’ is? Maar goed dat je nu op de hoogte bent en dus goed voorbereid op pad kunt gaan.

Vakantie weetjes

Geef een antwoord